Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Buitenlandstage

Een buitenlandstage is vaak een mooie en leerzame ervaring. Binnen de opleiding interne geneeskunde in de ROCU bestaan er mogelijkheden om een onderdeel van jouw opleiding in het buitenland te volgen. In principe kan dit vanaf het derde opleidingsjaar. Meestal wordt een buitenlandstage gedaan nadat je bent overgestapt vanuit de periferie naar het UMC Utrecht.

 

Er is veel mogelijk en er zijn op voorhand geen landen of vakgebieden uitgesloten. Uiteraard moet de stage wel meerwaarde bieden voor je opleiding en moet de opleider akkoord gaan met de stage. Wanneer de stage langer duurt dan 4 maanden is, is er ook akkoord nodig van RGS/de specialistische vereniging.

 

In onderstaande tabel zijn een aantal buitenlandstages opgenomen waarvan we weten dat die op structurele basis te volgen zijn of waar aios vanuit het UMC Utrecht in de afgelopen jaren geweest zijn. Een stage in een ander land/vakgebied is uiteraard bespreekbaar.

 

Land Ziekenhuis Vakgebied
Bonaire Fundashon Mariadal Interne geneeskunde
Curaçao Curaçao Medical Center Acute geneeskunde (differentiatie)
Griekenland     St. Bootvluchteling Interne geneeskunde
Suriname Diakonessenhuis Interne geneeskunde
Suriname Academisch Ziekenhuis in Paramaribo (AZP)    Infectieziekten (differentiatie) 
Zuid-Afrika Groote Schuur Ziekenhuis Infectieziekten (differentiatie)
Zuid-Afrika Tygerberg Hospital Infectieziekten (differentiatie)

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het opleidingssecretariaat. Zij vertellen je graag meer over de procedures, samenwerkingen, contactpersonen, ervaringen van andere aios, et cetera. 

Lees hier meer over de buitenlandstage van Bram in Zuid-Afrika.

 

Lees hier meer over de buitenlandstage van Anna op Lesvos.

 

Lees hier meer over de buitenlandstage van Linda op Curaçao.