Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Nieuws

Sollicitatieronde voor differentatie intensive care

Op 7 november 2022 worden er weer sollicitatiegesprekken gehouden voor fellow-/differentiatieplekken op de intensive care (start vanaf januari 2025). Sluitingsdatum voor sollicitaties is 10 oktober 2022. Interesse? Stuur je sollicitatie naar Monika Kerckhoffs (opleider) en Diederik van Dijk (plaatsvervangend opleider). 

 

COIG-rooster 2023 is bekend!

Het COIG-rooster van 2023 is (zo goed als) bekend! Nieuw in het assortiment is de COIG Acute geneeskunde. De datum hiervan is nog onder voorbehoud (en hier kun je je dus nog niet voor inschrijven). Voor de andere COIG's kun je je al wel inschrijven.

Bij het maken van het rooster is geprobeerd om in januari, februari en december geen COIG's te laten plaatsvinden, zodat bij eventuele coronamaatregelen en -besmettingen, eenieder kan worden ingezet op de afdeling.

 

Smeerolie voor de poli

De JNIV nodigt je graag uit voor de cursus ‘Smeerolie voor de Poli’ op 7 oktober a.s. in de Mariënhof te Amersfoort. De Smeerolie voor de Poli is een essentiële stoomcursus poliklinische interne geneeskunde voor iedere aios die gaat starten of net begonnen is met zijn/haar polistage. Door middel van diverse workshops en plenaire sessies, ben je aan het eind van de dag goed voorbereid op de polikliniekstage. Thema's die aan bod komen zijn o.a. diabetes mellitus, nefrologie, vasculaire geneeskunde, somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten en vele meer. Deelnemers kunnen 4 workshops kiezen uit totaal 8 onderwerpen.


Symposium OOR Utrecht

Er zijn al veel woorden gespendeerd aan de toegevoegde waarde van regionalisering van de medische vervolgopleidingen. Op woensdag 9 november richten we ons daarom op daden!


Communicatie rondom Donatie training (CRD)

Gedurende het jaar zijn er Communicatie Rondom Donatie trainingen (CRD). Met deze training leer je om je gesprekstechnieken te versterken om nabestaanden van potentiële orgaan- en weefseldonoren te kunnen begeleiden en je krijgt handvatten om dit belangrijke gesprek te kunnen voeren. Meer informatie vind je via deze link.

 


Meer nieuws? Klik HIER