Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Nieuws

'Bon dia, bon siman!'

groet de dweilende schoonmaakster mij, terwijl het warme windje in de centrale hal mijn haar uit mijn knip blaast. ‘Bon siman, kon ta?’ In haastige passen loop ik voorbij twee slenterende verpleegkundigen, met op hun achtergrond het grote raam met daarachter het ongeroerde cruiseschip. Over één minuut overdracht, ik zal arriveren ‘on island time’.

 

Congres "Gender in de spreekkamer"

Op 25 november 2021 vindt in Nijmegen een interessant congres plaats getiteld

Gender in de spreekkamer, durf het verschil te maken.

 

Kwaliteit in de spreekkamer vraagt om gendersensitieve zorg. Daar is kennis voor nodig en vaardigheid om die kennis in de praktijk toe te passen. Hoe gaan vrouwen en mannen om met pijn, met stress en welke genetische verschillen zijn relevant voor goede zorg? Bestaat vrouwelijk leiderschap en hoe ziet dat eruit? De hoogleraren Monique Steegers, Rutger Jan van de Gaag, Nine Knoers en Yvonne Benschop brengen u de nieuwste inzichten. ‘s Middags is er keuze uit een viertal workshops om kennis en vaardigheden toe te passen.


Oproep aan aios: doe mee met een opleidingsaudit!

Binnen de opleidingsregio Utrecht zijn de medische vervolgopleidingen continu bezig met het verbeteren van hun opleiding. Eén van de tools die daarvoor gebruikt wordt is de zogenaamde opleidingsaudit, waarbij een team van collega's de opleiding een spiegel voorhoudt.Meer nieuws? Klik HIER