Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Nieuws

Symposium OOR Utrecht

De Onderwijs- en Opleidingsregio Utrecht (OOR) organiseert op woensdag 9 november 2022 het online OOR symposium vanuit de studio in het UMC Utrecht. A(n)ios, opleiders, stafleden en andere betrokkenen bij de medische vervolgopleiding in de OOR Utrecht zijn van harte welkom. 

Het thema van de dag is 'Regionalisering, lust of last?

Zodra het programma rond is volgt een uitnodiging met meer informatie.

 

Bram in Zuid-Afrika

Beste allen,
Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik begin december met mijn gezin naar Kaapstad vertrokken voor een stage van vier maanden in het Tygerberg ziekenhuis. Nu ik iets over de helft ben leek het me leuk om jullie met een klein verslag te vertellen over mijn werk hier en het leven in deze stad.


Communicatie rondom Donatie training (CRD)

Gedurende het jaar zijn er Communicatie Rondom Donatie trainingen (CRD). Met deze training leer je om je gesprekstechnieken te versterken om nabestaanden van potentiële orgaan- en weefseldonoren te kunnen begeleiden en je krijgt handvatten om dit belangrijke gesprek te kunnen voeren. Meer informatie vind je via deze link.

 

Landelijke Opleidingsdag Interne Geneeskunde (LOIG)

Op woensdag 18 mei a.s. is er weer de Landelijke Opleidingsdag Interne Geneeskunde in de Reehorst te Ede, met als thema: Kunst van het Vak. De dag zal bestaan uit plenaire sessies en er is keuze uit 8 workshops. Per kliniek mogen er twee aios mee. Interesse? Neem contact op met je opleider!

 

Dr. C. J. Roosprijs

De dr. C. J. Roosstichting reikt in samenwerking met de Nederlandse Internisten Vereniging de Dr. C. J. Roosprijs uit (à € 2.000,--) voor de drie beste klinische proefschriften op het gebied van de interne geneeskunde. De stichting heeft onder meer als doel met deze prijs klinisch wetenschappelijk, patiëntgebonden onderzoek in Nederland te bevorderen. Klik hier voor meer informatie.

 

Save the date: Catharijnecursus

 


Meer nieuws? Klik HIER