Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Nieuws

Inschrijven Catharijnecursus mogelijk

Op vrijdag 10 december vindt de Catharijnecursus weer plaats en vanaf heden is het mogelijk om je in te schrijven. Locatie is wederom het Anatomiegebouw en ook dit jaar is er een mooi programma samengesteld waarbij we stilstaan bij de actualiteiten. Zo zijn er, naast de coronapandemie, nog meer bedreigingen, soms uit onverwachte hoek. Nog geen twee jaar geleden werd de Universiteit Maastricht gehackt en betaalde zij bijna 2 ton om de 267 versleutelde servers terug te krijgen. Dat doet de vraag rijzen: is artificial intelligence een kans of een bedreiging? En wat gaat positieve gezondheid ons opleveren? Hoe kunnen we onze patiënten zo goed mogelijk helpen in deze onzekere tijden? State-of-the-art sprekers behandelen deze onderwerpen en geven een inkijkje in wat we de komende jaren nog meer kunnen verwachten.

 

Op basis van de huidige coronamaatregelen is er plek voor 80 deelnemers. Vol is dus ook echt vol. Schrijf je daarom snel in via deze link

 

COIG's in september 2021 weer live

De COIG's die in september gepland staan, worden weer live (in plaats van digitaal) gegeven. Het betreft de volgende COIG's:

  • Palliatieve zorg op 9 september.
  • Nefrologie II op 16 september.
  • Klinische farmacologie op 30 september.

Na de maand september bekijken we per keer of de coronamaatregelen van dat moment het toelaten om de COIG live te laten doorgaan (indien dat niet het geval is, doen we ons best om de COIG digitaal mogelijk te maken). De deelnemers worden hierover geïnformeerd.

 

De COIG's vinden plaats bij BCN, Daltonlaan 100 in Utrecht.

 

COIG-rooster van 2022

Het COIG-rooster van 2022 is bekend! Check het rooster op deze webpagina. Zes maanden van te voren kun je je inschrijven voor de COIG. Per abuis ingeschreven? Tot één maand van tevoren kun je jezelf kosteloos uitschrijven via de website.

 

We streven ernaar om de COIG's zo snel mogelijk weer 'live' (bij BCN) te laten plaatsvinden.

 

'Bon dia, bon siman!'

groet de dweilende schoonmaakster mij, terwijl het warme windje in de centrale hal mijn haar uit mijn knip blaast. ‘Bon siman, kon ta?’ In haastige passen loop ik voorbij twee slenterende verpleegkundigen, met op hun achtergrond het grote raam met daarachter het ongeroerde cruiseschip. Over één minuut overdracht, ik zal arriveren ‘on island time’.

 


Meer nieuws? Klik HIER