Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Nieuws

Congres "Gender in de spreekkamer"

Op 25 november 2021 vindt in Nijmegen een interessant congres plaats getiteld

Gender in de spreekkamer, durf het verschil te maken.

 

Kwaliteit in de spreekkamer vraagt om gendersensitieve zorg. Daar is kennis voor nodig en vaardigheid om die kennis in de praktijk toe te passen. Hoe gaan vrouwen en mannen om met pijn, met stress en welke genetische verschillen zijn relevant voor goede zorg? Bestaat vrouwelijk leiderschap en hoe ziet dat eruit? De hoogleraren Monique Steegers, Rutger Jan van de Gaag, Nine Knoers en Yvonne Benschop brengen u de nieuwste inzichten. ‘s Middags is er keuze uit een viertal workshops om kennis en vaardigheden toe te passen.


COIG's tweede kwartaal ook nog digitaal

Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen zijn ook de COIG's in het tweede kwartaal van 2021 nog digitaal. Het gaat om:

  • Hematologie I (13 april)
  • Infectieziekten I (20 mei)
  • Intensive care (25 mei)
  • Infecteiziekten (8 juni)

Uitzondering is de COIG Wet- & Regelgeving op 18 mei; vanwege de vertrouwelijkheid van de stof gaat deze COIG wel live door (mits de omstandigheden dat toelaten).

 

Oproep aan aios: doe mee met een opleidingsaudit!

Binnen de opleidingsregio Utrecht zijn de medische vervolgopleidingen continu bezig met het verbeteren van hun opleiding. Eén van de tools die daarvoor gebruikt wordt is de zogenaamde opleidingsaudit, waarbij een team van collega's de opleiding een spiegel voorhoudt.


Landelijk Landelijke Opleidingsdag Interne Geneeskunde (LOIG)

Op donderdag 22 april is de jaarlijkse LOIG! Er staan weer wat interessante workshops op het programma over bijvoorbeeld solliciteren, aios die een buitenlandstage hebben gedaan, verandermanagement en echografie in de opleiding. Meer weten? Check de website van de Nederlandse Internisten Vereniging

 

Save the date: COC Symposium

Op dinsdag 25 mei van 15.30 tot 17.30 uur vindt het (online) COC symposium plaats. Meer informatie over het programma volgt binnenkort, reserveer de datum alvast in je agenda.

 


Meer nieuws? Klik HIER