Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Nieuws

Vacature: arts-onderzoeker oncologie

De afdeling oncologie van het UMC Utrecht is op zoek naar een enthousiaste arts die graag wil promoveren en affiniteit heeft met de oncologie. Je bent gedreven, sociaal en communicatief vaardig, analytisch sterk en kan goed zelfstandig werken. De beoogd kandidaat zal gedurende 4 jaar promotieonderzoek verrichten op het gebied van de kliniek en epidemiologie van het uitgezaaide slokdarm- en maagcarcinoom. Lees verder>

 

Schrijf je in voor de Catharijnecursus!

Op vrijdag 16 september 2022 vindt de Catharijnecursus weer plaats: hét jaarlijkse evenement voor en door internisten (i.o.) in de regio Utrecht!

 

De locatie is wederom het centraal gelegen Anatomiegebouw en ook dit jaar is er weer een mooi programma samengesteld waarbij we stilstaan bij een aantal interessante onderwerpen. Zo vertelt nefroloog Hilde Remmelts over vasculitis en Machiel Siezenga over elektrolyten. Na de lunchpauze is er keuze uit twee verschillende workshops waarbij wordt gekeken naar de toekomst van een paar heilige huisjes. Uiteraard wordt er ook weer gestreden om de felbegeerde wisselbeker. Meer informatie vind je op deze webpagina.

 

Smeerolie voor de poli

De JNIV nodigt je graag uit voor de cursus ‘Smeerolie voor de Poli’ op 7 oktober a.s. in de Mariënhof te Amersfoort. De Smeerolie voor de Poli is een essentiële stoomcursus poliklinische interne geneeskunde voor iedere aios die gaat starten of net begonnen is met zijn/haar polistage. Door middel van diverse workshops en plenaire sessies, ben je aan het eind van de dag goed voorbereid op de polikliniekstage. Thema's die aan bod komen zijn o.a. diabetes mellitus, nefrologie, vasculaire geneeskunde, somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten en vele meer. Deelnemers kunnen 4 workshops kiezen uit totaal 8 onderwerpen.


Symposium OOR Utrecht

De Onderwijs- en Opleidingsregio Utrecht (OOR) organiseert op woensdag 9 november 2022 het OOR symposium. Als de ontwikkelingen rondom covid het toelaten zal het symposium live in Bar Beton Rijnsweerd plaatsvinden. A(n)ios, opleiders, stafleden en andere betrokkenen bij de medische vervolgopleiding in de OOR Utrecht zijn van harte welkom. Het thema van de dag is 'Regionalisering, lust of last? Zodra het programma rond is volgt een uitnodiging met meer informatie. Reserveer alvast in de agenda woensdag 9 november 15.30 - 18.00 uur, locatie Bar Beton Utrecht.

 

Communicatie rondom Donatie training (CRD)

Gedurende het jaar zijn er Communicatie Rondom Donatie trainingen (CRD). Met deze training leer je om je gesprekstechnieken te versterken om nabestaanden van potentiële orgaan- en weefseldonoren te kunnen begeleiden en je krijgt handvatten om dit belangrijke gesprek te kunnen voeren. Meer informatie vind je via deze link.

 


Meer nieuws? Klik HIER