Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Algemeen

We nodigen je van harte uit om te solliciteren naar een opleidingsplek tot internist in de regio Utrecht. Alvorens te solliciteren kun je ervoor kiezen om een oriënterend gesprek aan te vragen met de hoofdopleider of de plaatsvervangend opleider. Zij denken graag met je mee over wat je kunt doen om je sollicitatiekansen te vergroten, bijvoorbeeld door eerst een anios-plek te bemachtigen of promotie-onderzoek te doen.

Sluitingsdata

Solliciteren naar een opleidingsplek kan twee keer per jaar; in maart en in september. Instromen kan het hele jaar door.

  • In het voorjaar van 2023 sluit de sollicitatieronde op zondag 2 april 2023. De gesprekken vinden plaats op woensdag 10 mei 2023.
  • In het najaar van 2023 sluit de sollicitatieronde op zondag 20 augustus 2023. De gesprekken vinden plaats op woensdag 20 september 2023.

 

In principe kun je één maal solliciteren. Als je eerder hebt gesolliciteerd en bent afgewezen is het helaas niet mogelijk om nogmaals te solliciteren, tenzij de opleiders nadrukkelijk anders hebben aangegeven. Meer informatie is te vinden in de sollicitatieprocedure.

 

Buitenlandse kandidaten dienen BIG-geregistreerd te zijn wanneer zij solliciteren naar een opleidingsplaats.

Solliciteren

Solliciteren? Vul het sollicitatieformulier in!

Bij vragen kun je contact opnemen met het secretariaat van de opleiding interne geneeskunde via telefoonnummer 088-75 57397 of per e-mail. 

 

  Aios Mark Schuiveling over zijn sollicitatie: "Na goed voorbereiden stond ik redelijk  zenuwachtig op de stoep van het UMC Utrecht. Gelukkig werd ik goed opgevangen en was er alle ruimte om mij gerust te stellen. In het gesprek zelf kreeg ik de mogelijkheid om te laten zien wie ik was maar ook om vragen te stellen over de opleiding. 

Uiteindelijk was het niet alleen een spannend sollicitatiegesprek maar ook een informatief gesprek wat voor mij heeft bevestigd dat ik zeker op de juiste plek zit bij de interne geneeskunde."