Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Waarom de regio Utrecht?

Binnen de regio Utrecht is er een samenwerkingsverband van zes verschillende opleidingsziekenhuizen: de ROCU (Regionale Opleidingscommissie Utrecht). Tijdens je opleiding werk je in een aantal van deze zes ziekenhuizen, zowel perifeer als academisch. In de gehele opleidingsregio zijn ongeveer 130 aios werkzaam, waarvan grofweg 60% in het UMC Utrecht werkt en 40% in de perifere ziekenhuizen. Een grote opleiding dus, maar zeker niet onpersoonlijk. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd om elkaar (beter) te leren kennen. Zo is er bij de start van je opleiding een regionale introductiebijeenkomst en zie je elkaar bij verschillende onderwijsbijeenkomsten weer terug. Ook worden er informele borrels en activiteiten gehouden.

 

 

 
JNIV Opleidingsprijs 2020

V.l.n.r. Karel Smit, Rob Fijnheer, Anna Verhulst

 

 

Jij maakt jouw unieke opleiding

Bij ons zijn er veel verschillende mogelijkheden om je opleiding in te richten naar jouw eigen wensen. Natuurlijk zijn er een aantal landelijk verplichte opleidingsonderdelen maar daarnaast is er alle ruimte voor jouw eigen keuzes. Zo bieden we een groot aantal keuzestages aan, waaronder een stage netwerkgeneeskunde, palliatieve zorg en een stage bij de Van Creveldkliniek. Altijd staan jouw leerdoelen centraal.

 

Binnen de opleiding zijn er een aantal pijlers waarmee je jezelf kunt profileren en verdieping kunt zoeken. Denk daarbij aan:

  • Wetenschap, bijvoorbeeld door een promotietraject.
  • Onderwijs, bijvoorbeeld door het behalen van je BKO (Basiskwalificatie Klinisch Onderwijs).
  • Management & leiderschap, bijvoorbeeld door deelname aan de Talentenklas.
  • Kwaliteit & veiligheid, bijvoorbeeld door het doen van SIRE-onderzoek.
  • Doelmatigheid, bijvoorbeeld door doelmatigheidsambassadeur te worden.

 

Aios in balans

Tijdens de opleiding is het belangrijk om te werken aan je persoonlijke groei en reflectie. Daarom vinden wij coaching en intervisie erbij horen. Onder andere door het programma van Challenge & Support, bieden wij je de kans om het beste uit jezelf te halen.

 

Ook voor jouw gezondheid en duurzame inzetbaarheid zijn er handvatten. In het UMC Utrecht hebben we bijvoorbeeld een aantal powernappods en (dag/nacht)brillen om de nachtdiensten beter door te komen.

 

Opleidingsprijs 2017

JNIV Opleidingsprijs 2017

V.l.n.r. Karin Kaasjager, Thijs ten Doesschate, Jean-Paul Vendeville,

Marieke de Laat, Jan Jelrik Oosterheert, Dirk Tjwa

 

Onderwijs

Het grootste deel van jouw opleiding vindt plaats op de werkvloer. Dit wordt aangevuld met verschillende soorten onderwijs. Naast het dagelijkse onderwijs na de ochtendoverdracht bieden we een gevarieerd discipline overstijgend onderwijsprogramma met state-of-the-art sprekers uit het hele land. Daarnaast zijn er een aantal dagdelen per jaar waarin scholing centraal staat en zijn we actief in het geven van hands-on trainingen zoals ABCDE of echografie.

 

De stap naar medisch specialist

Als na een aantal jaar het einde van je opleiding in zicht is, bereiden we je goed voor op de stap naar medisch specialist. De laatste drie maanden van je opleiding kun je een supervisiestage doen in één van de perifere ziekenhuizen. Op die manier kun je werken als jonge klare terwijl er nog iemand over je schouder mee kijkt. Daarnaast kom je met onze proefsollicitaties goed voor de dag bij je eerste echte sollicitatie. Tot nu toe heeft nog niemand de opleiding verlaten zonder een baan te hebben!

 

"Opgeleid in de regio Utrecht
sta je sterk op de arbeidsmarkt!"

 

In het hart van het land

Do we need to say more? Naast de centrale ligging, is Utrecht een gezellige stad die veel te bieden heeft.