Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

COIG Intensive Care

16 november 2023Wereldwijd neemt het aantal ziekenhuisbedden af, terwijl het aantal opnamen op "high care" bedden juist toeneemt. Dit komt doordat de opgenomen patiënt tegenwoordig gemiddeld genomen zieker is dan enkele decennia geleden. De "minder zieke" patiënten kunnen steeds vaker poliklinisch of in dagbehandeling worden gezien. Daarnaast is het aantal mogelijkheden om de zeer zieke patiënt in leven te houden sinds de jaren 60 van de vorige eeuw flink verbeterd. Kortom, de arts van tegenwoordig heeft in de kliniek met ernstig zieke patiënten te maken. Sommige zijn zo ziek dat hun vitale functies ondersteund moeten worden op een Intensive Care Unit.

 

Twee belangrijke syndromen die gezien worden bij ernstig zieke patiënten zijn ARDS en sepsis. Twee beelden die, indien niet tijdig of niet adequaat behandeld, leiden tot hoge mortaliteit. Omgekeerd geldt juist dat adequate initiële behandeling een enorme reductie in ziekenhuismortaliteit kan bewerkstelligen. Daarom vinden we het belangrijk om alle artsen die met deze beelden in aanraking komen tijdens hun opleiding tot specialist, de laatste inzichten en wetenschappelijke "evidence" te presenteren.

 

Deze COIG is passend voor aios in leerjaar 1 of 2.

Cursuslocatie

Alle regionale COIG's vinden plaats bij Business Centre Nederland (BCN):
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht

Kosten

De deelnamekosten voor deze COIG zijn vastgesteld op € 150 per aios per COIG. Annuleren kan kosteloos tot één maand van tevoren.

Annuleren kan tot een maand van tevoren via het ledendeel van de website onder 'Inschrijvingen aanpassen'. Daarna kan annuleren uitsluitend nog per e-mail.

Moduleboek

Je kunt het module boek downloaden nadat je ingelogd bent.

Klik HIER om in te loggen »

Annuleringsbepalingen

Annuleren kan kosteloos tot één maand van tevoren. Daarna worden de kosten doorbelast aan de opleider. Deze kosten zijn € 140,- per aios per COIG. 

Annuleren kan tot een maand van tevoren via het ledendeel van de website onder 'Inschrijvingen aanpassen'. Daarna kan annuleren uitsluitend nog per e-mail.

Privacybepalingen

Door je in te schrijven voor deze COIG ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden gebruikt voor de organisatie van deze COIG. Na afloop worden de gegevens bewaard om jouw deelname en uitslag te registreren. Dat geeft het UMC Utrecht de mogelijkheid om jouw deelname te controleren, en het geeft jou de mogelijkheid om in geval van verlies van jouw certificaat een nieuw exemplaar aan te vragen. Het UMC Utrecht gebruikt jouw gegevens alleen voor de COIG en verstrekt deze nooit aan derden.


Inschrijven

Je kunt je alleen inschrijven nadat je ingelogd bent.

Klik HIER om in te loggen »