Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

COIG Longziekten

18 juni 2024Obstructieve longaandoeningen behoren tot de meest voorkomende respiratoire ziektebeelden. Astma en COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) zijn hiervan de belangrijkste entiteiten. Mede onder invloed van een sterk toenemende prevalentie van allergie en het maar langzaam afnemen van het roken is er een toenemende morbiditeit, mortaliteit en daarmee een stijgende zorglast door deze aandoeningen. Naast de directe pulmonale klachten is de kwaliteit van leven vaak afgenomen en de levensduur kan duidelijk verkort zijn. Multidisciplinaire samenwerking en indicatiestelling is van groot belang voor optimale diagnostiek en behandeling. Dit geldt ook voor ziekten als idiopathische longfibrose (IPF) alsmede andere vormen van longfibrose en gegeneraliseerde bindweefselziekten, waarbij diverse pulmonale complicaties kunnen voorkomen. Niet zelden zijn interstitiële longafwijkingen de eerste uiting van een onderliggende bindweefselziekte.

 

Deze COIG is passend voor aios in leerjaar 1 of 2.

Cursuslocatie

Alle regionale COIG's vinden plaats bij Business Centre Nederland (BCN):
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht

Kosten

De deelnamekosten voor deze COIG zijn vastgesteld op € 150 per aios per COIG. Annuleren kan kosteloos tot twee weken van tevoren.

Annuleren kan tot twee weken van tevoren via het ledendeel van de website onder 'Inschrijvingen aanpassen'. Daarna kan annuleren uitsluitend nog per e-mail.

Moduleboek

Je kunt het module boek downloaden nadat je ingelogd bent.

Klik HIER om in te loggen »

Annuleringsbepalingen

Annuleren kan kosteloos tot twee weken van tevoren. Daarna worden de kosten doorbelast aan de opleider. Deze kosten zijn € 140,- per aios per COIG. 

Annuleren kan tot twee weken van tevoren via het ledendeel van de website onder 'Inschrijvingen aanpassen'. Daarna kan annuleren uitsluitend nog per e-mail.

Privacybepalingen

Door je in te schrijven voor deze COIG ga je ermee akkoord dat jouw persoonsgegevens worden gebruikt voor de organisatie van deze COIG. Na afloop worden de gegevens bewaard om jouw deelname en uitslag te registreren. Dat geeft het UMC Utrecht de mogelijkheid om jouw deelname te controleren, en het geeft jou de mogelijkheid om in geval van verlies van jouw certificaat een nieuw exemplaar aan te vragen. Het UMC Utrecht gebruikt jouw gegevens alleen voor de COIG en verstrekt deze nooit aan derden.


Inschrijven

Je kunt je alleen inschrijven nadat je ingelogd bent.

Klik HIER om in te loggen »