Reguliere sollicitatierondes

De Regionale Opleidings Commissie Utrecht (ROCU) verzorgt de selectie voor de opleiding tot internist in de regio Utrecht.

Er is twee maal per jaar een sollicitatieronde: één in maart en één in september.

De opleiding tot internist

De opleiding interne geneeskunde duurt tussen de 5 en 6 jaar. De duur wordt afgestemd op jouw competenties en ontwikkeltempo en verschilt dus per aios. Voor elke aios wordt een competentiegerichte opleiding op maat gecreëerd.

Doorgaans start jouw opleiding in een van de perifere ziekenhuizen en maak je na twee à drie jaar de overstap naar het UMC Utrecht. Soms start je in het UMC Utrecht en ga je later naar een van de perifere ziekenhuizen. Er wordt altijd gestreefd naar een evenredig deel in een perifeer ziekenhuis en het academisch ziekenhuis.

Opbouw van de opleiding
In onderstaande tabel wordt de structuur van de opleiding weergegeven. Gedurende de hele opleiding draai je mee in de diensten buiten kantoortijd.Stages en differentiaties
Een uitgebreid overzicht en een beschrijving van alle stages en differentiaties vind je op de opleidingsetalage. Hier vind je ook hoe je kunt solliciteren voor een stage of differentiatie. Meer informatie over de sollicitatie voor een opleidingsplek vind je op deze webpagina.