Opleiding interne geneeskunde regio Utrecht

Congres "Gender in de spreekkamer"

Op 25 november 2021 vindt in Nijmegen een interessant congres plaats getiteld

Gender in de spreekkamer, durf het verschil te maken.

 

Kwaliteit in de spreekkamer vraagt om gendersensitieve zorg. Daar is kennis voor nodig en vaardigheid om die kennis in de praktijk toe te passen. Hoe gaan vrouwen en mannen om met pijn, met stress en welke genetische verschillen zijn relevant voor goede zorg? Bestaat vrouwelijk leiderschap en hoe ziet dat eruit? De hoogleraren Monique Steegers, Rutger Jan van de Gaag, Nine Knoers en Yvonne Benschop brengen u de nieuwste inzichten. ‘s Middags is er keuze uit een viertal workshops om kennis en vaardigheden toe te passen.

 

Aanleiding
Publicatie van het boek Gendersensitieve huisartsgeneeskunde, een handboek voor de praktijk, 31 hoofdstukken met 45 auteurs, onder redactie van Toine Lagro-Janssen en Doreth Teunissen. 


Doel
Bewustwording van en kennis over sekse/gender verschillen in de spreekkamer en het aanbieden van handvatten voor de praktijk. 

Voor wie?
Huisartsen en andere eerstelijnsprofessionals, medisch specialisten, aios, studenten, opleiders, docenten en andere geïnteresseerden.

Programma 
Er wordt gewerkt aan een afwisselend, interactief programma met voordrachten in de ochtend en workshops in de middag. Het congres zal live plaatsvinden. Indien nodig online. 

Contact

Bianca Gremmen-van Bergen, projectmedewerker Radboudumc Health Academy -
T (06) - 27 20 96 01 - E events.rha@radboudumc.nl